Angst dat iets gaat mislukken

Angst dat iets gaat mislukken

Het kan zijn dat je een bepaalde angst hebt dat er dingen in je leven gaan mislukken. Is het een huwelijk, een business, een examen of iets anders. Je wilt het heel graag maar je onderneemt geen stappen omdat je bang bent dat je keihard gaat vallen. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Wees niet bang om te falen maar wees bang om het niet te proberen.

Weet dat wanneer je op Allah vertrouwt dat Hij je doelen zal volbrengen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En degene die op Allah vertrouwt, Hij (Allah) zal voldoende voor hem zijn. Voorwaar Allah zal zijn doelen volbrengen. “(Soerah at-Talaaq (65)- 3 )

Luister goed: In het leven gaan dingen goed en in het leven gaan dingen fout, maar als ze fout gaan wil dat niet zeggen dat het in je nadeel is? Allah heeft voor jou altijd een plan klaar staan waar jij profijt van gaat hebben. Je moet vertrouwen in Allah hebben. Je moet vertrouwen in Allah en in jezelf hebben. Daar waar je muren zag daar zal Allah bruggen voor je bouwen, daar waar je duisternis zag daar zal Allah een licht voor je doen schijnen.

Ga dus ervoor, onderneem een eerste stap. Luister niet naar dat stemmetje dat jou allerlei rampscenario’s voorschotelt. Jij hebt eerder dingen gedaan waarvan je dacht dat het je niet zou lukken en nu gaat het je in sha Allah ook lukken. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-7237

Add Comment