Als jij je rijk wilt voelen, wees dan dankbaar voor de simpele dingen in je leven

15541596_624215664431802_366010891689080807_n

★★★ Als jij je rijk wilt voelen, wees dan dankbaar voor de simpele dingen in je leven. Een van de geheimen van succes is dankbaarheid. Dankbaarheid is niet alleen het woordje Al Hamdoelilah maar het is oprecht dankbaar zijn in combinatie met goede daden. Allah heeft degene die oprecht dankbaar zijn en dit ook in goede daden uiten grote beloningen beloofd.

Wanneer jij dankbaar bent dan zorg je ervoor dat jouw eigen ziel gezuiverd wordt van het slechte. Jij bent je dan bewust dat de zaken in jouw leven op Bevel van Allah op jouw pad zijn gekomen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wie dankbaar is, is dankbaar voor het welzijn van zijn eigen ziel” (aya van Surah Naml 27-40)

Luister goed: Zorg ervoor dat oprechte dankbaarheid een automatisme wordt. Wanneer jij onder de warme douche staat wees Allah dan dankbaar voor de mogelijkheid om warm te douchen. Wanneer jij een blinde ziet wees dan dankbaar voor je ogen, wanneer je een manke ziet wees dan dankbaar dat je kan lopen. Wanneer jij boodschappen gaat doen wees dan dankbaar dat je voldoende eten en drinken kunt kopen en wanneer je ochtend wakker wordt in een warme bed wees dan dankbaar voor je warme bed.

Dankbaarheid omzetten in goede daden is simpel. Wanneer jij kleren hebt gekocht dan kan je een klein bedrag doneren aan een goed doel. Wanneer jij iets gekocht hebt of op reis gaat dan kan je ook een klein bedrag doneren. Zorg ervoor dat dit een automatisme wordt. Wat er dan gaat gebeuren is wonderbaarlijk, Allah is dan tevreden over je en gesloten deuren gaan voor jou open. Daarnaast zal Allah jou steeds meer geven want jij behoort tot de dankbaren. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment