Als jij geen agenda voor jouw leven maakt dan maakt het leven een agenda voor jou

3

★★★ Als jij geen agenda voor jouw leven maakt dan maakt het leven een agenda voor jou. Waarom ben jij verrast dat dingen niet gaan zoals ze moeten gaan? Je kunt even tevreden zijn maar er gaat een moment komen dat het leven jou keihard neerslaat en het is aan JOU om niet knock-out te gaan, het is aan JOU om weer op te staan en je hoofd omhoog te houden.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Dachten de mensen dat zij met rust gelaten worden, als zij zeggen: ,,Wij geloven”, en dat zij niet op de proef gesteld worden?”
(Soerat al-Ankaboet: 2)

Luister goed: Er zijn een aantal hoofdzaken in het leven waar jij aan moet werken en ervoor moet zorgen dat JIJ ze onder controle gaat krijgen.

Geloof-Gezondheid-Financiën-Familie-Werk-Vrije tijd-Persoonlijke ontwikkeling-Sport-Contributie-Sociale contacten-Liefde

Schrijf ze op en maak een stappenplan om in al deze zaken te groeien. Ik geef je nu waardevolle advies:

Geloof: Of je nou praktiserend bent of net komt kijken, Allah is geduldig met jou. Je dient je band met Allah te versterken door naast de verplichte zuilen ook EXTRA dingen te doen. Je moet je band met Allah versterken. Werk er dus aan.

Gezondheid: Zorg ervoor dat je regelmatig fruit en groente eet, zorg ervoor dat je zo min mogelijk suikers binnen werkt en zorg ervoor dat je voldoende water drinkt.

Financiën: Zorg ervoor dat je je administratie op orde hebt, schrijf alle uitgaven en inkomen op. Regel een 2de en/of 3de bankrekening en verdeel je geld. Bij schulden zorg je ervoor dat je een aflossing met de instanties afspreekt. Betaal jezelf ook en zorg ervoor dat je niet je hele leven alleen aan het aflossen bent.

Familie: Versterk en onderhoud de familiebanden, als er conflicten zijn zorg je ervoor dat er bemiddeld wordt. Je dient water bij de wijn te doen, het is geven en nemen. Probeer met respect en geduld te communiceren.

Werk: Zoek werk waar je met plezier naar gaat, je kunt TIJDELIJK een baan nemen maar je kunt een carrière opbouwen. Weet dat 9 van de 10 bedrijven jou wellicht gaan afwijzen maar er zijn veel bedrijven die jou WEL willen alleen ze weten NIET van jou bestaan af. Zorg ervoor dat ze van jou bestaan weten.

Vrije tijd: Doe minstens 1x per week iets om te ontspannen. Ontspannen hoeft niet perse geld te kosten. Een dag is helemaal van jou, je hoeft NIETS je mag ALLES. Doe datgene wat je fijn vind. Opereer binnen de grenzen en binnen de wetten.

Persoonlijke ontwikkeling: Als jij niet aan persoonlijke ontwikkeling doet dan zul je niet groeien. Je wordt inhoudsloos. Lees boeken, bezoek seminars/trainingen. Verdiep je in het leven van succesvolle mensen.

Sport: Zorg ervoor dat je minstens 2 x per week in beweging bent. Ga joggen, wandel, doe aan fitness, je voelt je misschien nu down omdat je geen energie hebt. Sport geeft je energie. Kom in beweging. Als je wilt afvallen zorg dan ervoor dat je EXACT weet hoeveel je wilt afvallen en in hoeveel tijdsbestek.

Contributie: Doe iets voor de wereld terug, doe iets waar Allah en de mensen tevreden over je zullen zijn. Help de armen, de behoeftige en degene in nood. Of het mensen, de dieren of de natuur is. Laat na je dood iets waardevols achter. Wie het goede doet ontvangt het goede.

Sociale contacten: Misschien vind je het moeilijk om contacten te leggen maar er zijn voldoende manieren om dit te doen. Je hoeft je niet eenzaam te voelen. Loop niet naast je schoenen maar wees bescheiden, zelfverzekerd en positief. Zorg ervoor dat je niet TE veel contacten hebt maar ook weer niet TE weinig.

Liefde: Bijna iedereen wil wel liefde. Kalverliefde is liefde wat tijdelijk is en nergens over gaat. Relaties nemen zorgt vaak voor zonden en verdriet. Als jij liefde wilt dan moet je je focussen op het huwelijk. Er zijn velen die opzoek zijn naar een persoon als jou. Doe sebab en dit kan op velen (halal) manieren. Je bent niet te oud en je verleden speelt GEEN rol. Ga voor kwaliteit en niet voor het uiterlijk. Heb je een relatie? Vraag je dan af WELKE excuus de shaytan voor jou heeft bedacht dat je niet getrouwd bent.

Dit waren mijn tips om een agenda voor het leven te maken, weet dat Allah met je is. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment