Als je haar behandeld als een koningin dan volg je de stappen van de Profeet Mohammed vrede zij met hem

14915705_599751933544842_3831159928973644023_n

★★★ Als je haar behandeld als een koningin dan volg je de stappen van de Profeet Mohammed vrede zij met hem. De Profeet vrede zij met hem sloeg nooit zijn vrouw(en), ging niet vreemd, negeerde niet, chanteerde niet, dreigde niet en was niet ongeduldig.

‘Waarlijk, de meest volmaakte in geloof onder de gelovigen is hij die best gemanierd is en meest voorkomend (attent, vriendelijk) is voor zijn vrouw.’ (Uitspraak van de profeet Mohamed vrede zij met hem)

Liefde en respect moet van beiden kanten komen, maar de man heeft van Allah een grote verantwoordelijkheid gekregen jegens de vrouw. Hij is namelijk de onderhouder van de vrouw, hij is bevoorrecht omdat Allah Zijn vertrouwen in hem heeft gelegd om het goede te doen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“De mannen zijn de onderhouders van de vrouwen, omdat Allah de één boven de ander heeft bevoorrecht, en omdat zij van hun bezittingen uitgeven (om de vrouw te onderhouden).”

(Soerat an-Nisaa’: 34)

Luister goed: Verwar cultuur niet met het geloof. Binnen sommige culturen is dat macho gedoe een vorm van mannelijkheid maar bij Allah is het een zonde want Hij houd niet van degene die uit de hoogte doen. Wanneer een vrouw onrechtvaardig wordt behandeld is het slechts een kwestie van tijd totdat Allah gaat ingrijpen. Als Hij wil grijpt Hij in deze wereld in en als Hij het wil uitstellen dan kan degene in het Hiernamaals worden gestraft.

Behandel je vrouw goed, bescherm haar als je zusje en respecteer haar als je moeder. Wanneer zij fout is, zorg dan ervoor dat niet de shaytan (duivel) voor jullie gaat bemiddelen. Wees geduldig en zoek iemand die onpartijdig en rechtvaardig is. Make the rest of your life the best of your life.

Add Comment