Als het belangrijk voor je is dan vind je een weg

Als het belangrijk voor je is dan vind je een weg

Het kan zijn dat je iets graag wilt maar elke keer komt er iets tussen. De omstandigheden veranderen, te weinig tijd, personen in je omgeving brengen je op andere gedachten, wat het ook is, er is wel een excuus. Laat ik je het volgende zeggen: Als het echt belangrijk voor je is dan vind je met de Wil van Allah een weg en als het niet zo belangrijk voor je is dan vind je wel een excuus. Denk na hoe belangrijk datgene wat je wilt voor je is. Denk na wat je er allemaal voor over zou hebben.

Wanneer je iets graag wilt dan hoeft het nog niet zo te zijn dat je het gaat krijgen maar als Allah dat voor je heeft bestemd dan zal je het hoe dan ook krijgen door actie te ondernemen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, Allah is de Voorziener, de Bezitter van Sterke Kracht.”

(Soerat adh-Dhaariyaat: 58)

Luister goed: Waar haalt een moeder haar kracht vandaan om haar kind te redden als het zich in een levensgevaarlijke situatie bevind? Heel simpel: Haar kind is haar alles en het is voor haar heel erg belangrijk waardoor ze er alles aan zal doen om haar kind te redden. Zo moet jij ook door het leven gaan, als er iets in je leven belangrijk voor je is dan moet je er alles aan doen om het te proberen. Leven je ouders al jaren in armoede? Werk vier keer zo hard en zorg dat ze niets te kort komen. Ben je 9 keer voor je rijexamen gezakt? Studeer harder en ga het voor de 10de keer proberen.

Doe er alles aan om de belangrijke zaken in je leven op orde te brengen. Geen excuses, geen wanhoop en geen afleiding. Weet dat Allah met je is en Hij ervoor kan zorgen dat je alles in sha Allah kan bereiken . Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

607-CF906-EE84-40-E9-8457-6-E40-D08-FECBD

Add Comment