Alles wat jij wilt is aan de andere kant van angst

14344068_579643538889015_3695473307962715071_n

★★★ Alles wat jij wilt is aan de andere kant van angst. Angst kan je dromen doden, angst kan je leven gijzelen en angst kan je vertrouwen in Allah schaden. Je haat je baan maar je bent bang om ontslagen te worden, je moet afrijden maar je bent bang dat je voor de zevende keer gaat zakken. Je zit in een scheiding en je bent bang om nooit meer te trouwen.

Wanneer jij je vertrouwen in Allah en in jezelf legt dan is alles nog mogelijk. Miljoenen mensen kunnen voor jou getuigen dat ze allerlei problemen hadden en nu hun leven totaal weer hebben opgepakt. Zij die ontslagen werden kregen een goede baan, zij die zo vaak moesten afrijden hebben nu hun rijbewijs, zij die zijn gescheiden zijn nu weer getrouwd.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En stelt jullie vertrouwen op Allah, indien jullie gelovigen zijn.”

(Soerat al-Maa’idah: 23)

Luister goed: Angst is niet echt, angst is een product van gedachtes die JIJZELF creëert of in je opneemt. Ooit werd een soldaat door de vijand gevangen genomen en hem werd verteld dat hij in de ochtend geëxecuteerd zou worden, maar hij kreeg de keuze: Of door het vuurpeloton of hij moest door een deur, de mede-gevangenen vertelden hem dat er achter die deur de meest vreselijkste dood lag. Hij koos voor het vuurpeloton en werd de volgende ochtend geëxecuteerd. Toen er werd gevraagd wat er nou achter die deur lag werd er gezegd: de weg naar de VRIJHEID. En dat mijn beste vriend… is het probleem bij de meeste, ze laten zich leiden door angst. Heb dus vertrouwen, make the rest of your life the best of your life!

Add Comment