Alles komt in sha Allah goed

Alles komt in sha Allah goed

Als jij momenteel te maken hebt met een uitdaging dan moet je het volgende weten: Alles komt in sha Allah goed. Het heeft geen zin om te stressen, iets wat jij niet in de hand hebt is wel in de Handen van Allah. Het kan zijn dat je geen enkel uitweg ziet, alles lijkt voor jou mis te gaan en niemand die jou wil of kan helpen. Wat jij op dat moment NIET weet is dat achter de schermen bij Allah van alles voor jou gereed is gemaakt. Je wordt doormiddel van situaties naar een uitweg geleid ook al lijkt het voor jou een ramp te worden.

Je toestand is alsof je in de duisternis wandelt. Je ziet niets, je hebt geen idee hoe je uit de duisternis komt maar het is Allah Die jou een licht doet schijnen. Het is Allah Die jou uit deze duisternis leid.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Allah is de Helper van degenen die geloven, Hij voert hen van de duisternis naar het licht.”

(Soerah Al Baqarah vers 257)

Luister goed: Soms ben je zelf de oorzaak van de veranderingen. Je vroeg Allah om het goede dus heeft Allah alles wat je kwaad zou doen uit je leven verwijderd. Je vroeg Allah om rust en Hij haalde datgene wat je onrust brengt uit je leven om het straks te laten vervangen voor iets wat je wel rust zal schenken. De omstandigheden kunnen veranderen doordat je zelf een actie hebt ondernomen of dat iemand anders een actie heeft ondernomen. Wees niet bang, Allah heeft alles onder controle. Datgene wat je nu pijn doet zal gecompenseerd of vervangen worden door iets wat je blij en gelukkig maakt.

De tijd is gekomen dat je stopt met wanhopen, de tijd is gekomen dat je stopt met twijfelen. Alles komt in sha Allah voor jou goed, een aantal slechte hoofdstukken in je leven wil niet zeggen dat het einde van je boek is genaderd. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-7212