Alles is voor je mogelijk zolang je gelooft

Alles is voor je mogelijk zolang je gelooft

Het kan zijn dat je een droom koestert, een gezin, een eigen bedrijf, een reis of iets anders. Je wilt het heel graag verwezenlijken alleen je hebt geen idee hoe je moet beginnen. Tegen jou zeg ik het volgende: Zolang je erin gelooft dat het je gaat lukken dan gaat het je in sha Allah ook lukken. Zodra je het in je hoofd hebt dan moet je die gedachten omzetten tot actie. Je hoeft niet het gehele plan uit te vogelen hoe je het voor elkaar gaat krijgen. Het enige wat je hoeft te doen is een eerste stap zetten.

Vraag Allah middels dua (smeekbeden) om datgene wat je wilt. Vervolgens is het aan jou om vertrouwen te hebben, erin te geloven dat het je gaat lukken en actie te ondernemen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Allen die in de hemelen en op aarde zijn vragen Hem. Iedere dag is Hij bezig. “

(Soerah Ar-Rahmaan 55-29)

Luister goed: Zodra je een idee hebt kunnen er allerlei influisteringen in je hoofd komen. Influisteringen in de vorm van allerlei excuses waarom het je niet gaat lukken. Je bent te oud, je hebt de middelen niet, je bent te jong etc. Negeer deze negatieve gedachtes want wanneer Allah met je is dan kan niets tegen je zijn. Negeer ook uitspraken van mensen die niet in je droom geloven of die een eigen negatieve ervaring hebben meegemaakt. De realiteit van deze personen hoeft niet jouw realiteit te zijn. Jij kunt met de Wil van Allah alles bereiken wat je maar wilt.

Geloof in het onmogelijke, geloof in je dromen en geloof dat Allah de Macht heeft om jouw dromen te realiseren. Ga niet afwachten tot een wonder komt maar start met het creëren van deze wonder door een eerste stap te ondernemen. Die ene stap kan een kettingreactie veroorzaken waardoor alles op de plek valt. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-3772