Alle puzzelstukken vallen op hun plek

Alle puzzelstukken vallen op hun plek

Als je momenteel geen idee hebt hoe je zaken voor elkaar kunt krijgen dan heb ik goed nieuws. Alle puzzelstukken vallen in sha Allah straks op hun plek. Allah heeft alles tot detail geregeld. Alles in het gehele universum zal bij elkaar komen om datgene wat voor jou bestemd is te bewerkstelligen. Wat jij moet doen is als eerste vertrouwen hebben in het proces, vervolgens moet je oprecht dankbaar zijn voor wat je al hebt, je moet geduldig zijn tijdens het proces, je moet focus houden op wat je wilt en je moet in beweging blijven, dus actie ondernemen.

Alle zaken in je leven kennen een voorbeschikking. (Tijd, plek, doel), Allah zal niets verhaasten noch vertragen, alles loopt zoals Hij wil en daarop zal je moeten vertrouwen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, Wij hebben alle zaken volgens een bepaalde voorbeschikking geschapen.”

(Soerat al-Qamar: 49)

Luister goed: De meeste mensen bevinden zich in hun comfort zone. Ze durven geen risico’s te nemen en vragen zich af wanneer die wonder komt dat hun leven gaat veranderen. Ze willen graag veranderingen zien, een uitweg of een oplossing hebben maar willen er geen moeite voor doen. Als jij veranderingen wilt dan moet je er wat aan gaan doen. Je moet durven op te staan en risico’s nemen. Je bent namelijk net als een goudvis in een kommetje. Het enige wat je ziet is je kleine veilige kommetje terwijl de oceaan groot en vol gunsten zit. Heeft de oceaan gevaren? Ja maar je kommetje kan een keer breken of zonder zuurstof te komen zitten.

Uiteindelijk komt in sha Allah alles goed. Alles is in de Handen van je Schepper. Soms vind je het niet fijn dat je omstandigheden niet gaan zoals je wilt maar achter de schermen zit er iets goeds achter. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6661