Allah’s plannen zijn altijd groter dan jouw teleurstellingen

15541332_624634564389912_405355078944582276_n

★★★ Allah’s plannen zijn altijd groter dan jouw teleurstellingen. Er is altijd een reden voor een gesloten deur, er is altijd een reden voor een onbeantwoorde smeekbeden en er zijn altijd redenen voor de obstakels die jouw pad blokkeren.

Ik vroeg Allah om kracht en Hij gaf me moeilijkheden om mij sterker te maken. Ik vroeg Allah om wijsheid en Hij gaf mij problemen om op te lossen. Ik vroeg Allah om moed en Hij gaf mij gevaren om te overwinnen. Ik vroeg Allah om liefde en Hij gaf me de kans om mensen te helpen. Ik vroeg Allah om een gunst en Hij gaf me een nieuwe kans. Allah gaf me niet alles wat ik wilde maar Hij gaf me wel alles wat ik nodig had.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…En het kan zijn dat jullie iets verafschuwen, terwijl het goed voor jullie is. En het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet terwijl jullie niet weten”

(Soerat al-Baqarah: 216)

Luister goed: Wanneer dingen NIET gaan zoals ze moeten gaan besef dan dat Allah BEZIG is met een beter plan. De periode waarin jij teleurgesteld bent is slechts TIJDELIJK, in deze periode moet je Allah aanroepen, vertrouwen hebben, geduldig zijn met het proces en VERDER met je leven gaan. Want wanneer jij het niet verwacht dan komt Allah met iets beters.

Het heeft GEEN zin om te stressen, het heeft GEEN zin om in paniek te raken en het heeft GEEN zin om rampscenario’s te creëren die in sha Allah nooit plaats zullen vinden. Jouw beproeving heeft een reden en deze reden is er om JOU te dienen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment