Allah weet wat het beste voor jou is

535076 478570268996343 7327330929291465783 n

Allah weet wat het beste voor jou is en Hij weet ook wanneer het beste moment is om het te krijgen. Wanneer jij een keuze maakt wat niet in overeenstemming is met jouw lot dan kan Allah subhanahu wa ta’ala twee dingen doen: 1. Jou gewoon laten en op een later moment zul je verdriet en ellende meemaken of Hij kan meteen ingrijpen om jou te behoeden voor echte ellende en verdriet. Vooral dat laatste hebben velen moeite mee omdat ze niet begrijpen dat Allah achter het ingrijpen zit.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Het kan zijn dat jullie iets haten terwijl het goed is voor jullie. En het kan zijn dat jullie van iets houden terwijl het slecht is voor jullie. En Allah weet terwijl jullie niet weten.” (Soerah Al-Baqarah 2:216)

Luister goed: Je bent misschien verdrietig omdat je verloving of huwelijk niet door is gegaan of je bent misschien verdrietig dat je gescheiden bent of dergelijke maar als degene niet voor jou was bestemd dan zou je hoe dan ook van degene in de toekomst afkomen. Ja het doet nu pijn maar een splinter in je vinger die je langzaam uittrekt doet meer pijn dan een splinter wat je in 1x uit je vinger trekt.

Jouw verdriet zorgt ervoor dat je enorme kansen mis loopt, sterker nog onbewust laat jij Allah weten dat je niet op Hem vertrouwt. Wist je dat jouw toekomstige kinderen (indien het bestemd is dat je kinderen gaat krijgen) dat de zielen al geschapen zijn en dat jij het proces dat ze op aarde komen vertraagd puur omdat je maar liefdesverdriet koestert en jouw ware toekomstige huwelijkspartner niet in jouw leven toe laat? Stop dus met je afvragen waarom het mis is gegaan, start met het aanroepen van Allah en door te gaan met je leven. Make the rest of your life the best of your life! Allah is met je.

Add Comment