Allah sluit deuren die geen mens kan openen en Allah opent deuren die geen mens kan sluiten

12118819 458041167715920 1073254822424430933 n

Allah sluit deuren die geen mens kan openen en Allah opent deuren die geen mens kan sluiten. Wanneer er iemand in je leven komt die niet voor je is bestemd dan kan Allah de deur sluiten om je op langer termijn verdriet en ellende te besparen. Velen verdrinken bijna in hen liefdesverdriet terwijl ze zich afvragen waarom hen “Love boat” is gezonken. Degene die (eventueel) voor je is bestemd staat geschreven in het Boek van Allah zoals alle zaken. Dit o.a om te voorkomen dat men straks moet zeggen: had ik maar toch geluisterd want Allah had gelijk. Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Er treft de aarde of jullie zelf geen ramp, of het staat in een boek, vóórdat Wij het doen plaatsvinden. Voorwaar, dat is voor Allah gemakkelijk. Opdat jullie niet zullen treuren over wat jullie is ontgaan..” (Soerat al-Hadied: 23).

Luister goed: liefdesverdriet is een emotie wat er kan voor zorgen dat je gegijzeld wordt door de shaytan(duivel). Tegenover liefdesverdriet staat “Vertrouwen in Allah”, want Hij heeft in sha Allah iemand voor je die je wel voldoening geeft. De deur kan al reeds zijn geopend maar je focust je alleen op de gesloten deur zodat je de open deur niet ziet. Allah is met je, heb dus vertrouwen.

Add Comment