Allah kan een gebroken hart helen maar dan moet je Hem wel de gebroken stukjes geven

13118917_522756347911068_1064643637719822209_n

Allah kan een gebroken hart helen maar dan moet je Hem wel de gebroken stukjes geven. Wellicht dat je momenteel te kampen hebt met liefdesverdriet. Je had een persoon in je hart waar je een toekomst mee zag maar jouw droom is veranderd in een nachtmerrie. Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed.

Ik heb goed nieuws voor je, Allah kan jouw hart weer helen. Als eerste moet je weten dat NIETSzonder de Wil van Allah gaat gebeuren. Er is een reden WAAROM deze persoon uit jouw leven is gehaald en deze reden is er om JOU te dienen. Er is een uitweg uit deze nachtmerrie, er staan in sha Allah mooie dingen voor jou te gebeuren.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wie Allah vreest, die zal Hij een uitweg geven. En Hij voorziet hem van waar hij het niet verwacht. En (voor) wie op Allah vertrouwt, is Hij voldoende. Zeker, Allah voert Zijn zaak uit.”

(Soerat at-Talaaq: 2-3)

Luister goed: Allah voert Zijn zaak uit, Hij weet het beste. Wanneer Allah ziet dat jij een verkeerde keuze hebt gemaakt en bijvoorbeeld voor een persoon zou gaan die NIET voor jou is bestemd kan Hij jou gerust laten dwalen en op een dag kom je erachter dat al jouw aandacht en energie voor niets was. Maar wanneer Allah jou wil leiden naar degene die WEL voor jou is bestemd dan kan Hij ingrijpen. Hij haalt degene die NIET voor jou is bestemd van jouw pad zodat degene die WEL voor jou is bestemd tevoorschijn kan komen. Dat heet Maktab (voorbestemd).

Laat je niet gijzelen door het verleden maar laat je bevrijden door de toekomst. Stop met jezelf af te vragen waarom het steeds mislukt, deze beproevingen zijn geen muren maar bruggen. Wees blij dat Allah ingrijpt, Hij heeft jou wellicht behoed voor zonden, verdriet en ellende. Allah doet wat Hij wil want Allah geeft jou niet alles wat je wilt maar Hij geeft jou wel alles wat je nodig hebt. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment