5 stappen om dichterbij jouw doelen te komen

3

5 stappen om dichterbij jouw doelen te komen

Je hebt vast weleens jezelf afgevraagd waarom je maar niet datgene krijgt wat je zo graag wilt. Je doet je best maar het lijkt allemaal zo ver. Ik ga jou iets vertellen wat met de Wil van Allah jou dichterbij jouw doelen gaat brengen. Het heeft voor mij gewerkt en het kan ook voor jou werken zolang je exact gaat doen wat ik je nu ga vertellen. Er zijn namelijk 5 belangrijke stappen die cruciaal zijn.

Nummer 1: Vertrouwen) Je moet vertrouwen in jezelf hebben, jij bent sterker dan je denkt en je kunt meer dan je denkt. Heb vertrouwen dat je in staat bent om je doelen te bereiken, heb vertrouwen in Allah de Almachtige dat Hij jouw zaken in orde brengt.

Nummer 2: Geduld) Niets komt te vroeg en niets kom te laat, geduld is een proces wat gekoppeld is aan jouw lot. Wanneer je een zaadje plant verwacht je ook niet meteen de volgende dag dat je kunt oogsten. Geduld maakt je sterker en geduld maakt je wijzer.

Nummer 3: Dankbaarheid) Wees oprecht dankbaar in woorden en in daden. Allah heeft dankbaarheid als één van de sleutels van succes gemaakt. Wanneer je dankbaar bent voor al datgene wat je hebt ga je meer krijgen. Wees ook dankbaar in daden, doe goede daden en je zult zien dat er wonderen gaan gebeuren.

Nummer 4: Focus) Alles wat jij wilt is er al en is ergens op een plek. Datgene waar jij je op gaat focussen dat zal tevoorschijn gaan komen. Zorg ervoor dat je gefocust bent en zorg ervoor dat je bezig blijft met datgene wat je wilt.

Nummer 5: Actie) Allah voorziet elke vogel van voedsel maar Hij gooit het niet in het nest. De vogel moet elke dag actie ondernemen en dat moet jij ook. Je hoeft niet alles uit te stippelen, één stap in de goede richting is beter dan duizend jaar wachten. De rest doet Allah. Kom dus in actie!

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En jullie Heer zei: “Roep Mij aan, dan geef Ik gehoor aan jullie…”

(Soerat Ghaafir: 60)

Luister goed: Je moet Allah aanroepen, schaam je niet omdat je te veel fouten of te veel zonden hebt gemaakt. Roep Hem aan en onderneem deze 5 stappen. Onderschat niet de kracht van de dua(smeekbeden) en onderschat deze 5 stappen niet. Het heeft bij mij vaak gewerkt en het zal in sha Allah ook bij jou werken. Make the rest of your life the best of your life!

 

Add Comment