Laat niemand je droom stelen

Laat niemand je droom stelen

De wereld zit vol met mensen die afgunst koesteren, elke dag staan er mensen op met het doel om andere te weerhouden hun droom te verwezenlijken. Ze zullen er alles aan doen om je op andere gedachten te brengen. Ze proberen je hun eigen negatieve ervaring op te dringen of ze proberen je allerlei redenen op te noemen waarom je niet achter je droom aan moet gaan. Deze mensen moet je geen aandacht schenken. Alles is voor jou met de Wil van Allah nog mogelijk. Niets of niemand kan je van je droom weerhouden behalve als Allah anders wil. Daarom moet je je niet onzeker laten maken.

De Barmhartigheid van Allah omvat alles, niets of niemand kan het tegenhouden. Wanneer iets voor jou bestemd is, dan zal alles in het universum met de Wil van Allah bij elkaar komen om deze gunst voor jou te bewerkstelligen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wat Allah de mensen aan Barmhartigheid schenkt kan door niemand tegengehouden worden, en wat door Hem tegengehouden wordt kan buiten Hem door niemand gegeven worden. En Hij is de Almachtige, de Alwijze.”

(Soerat Faatir: 2)

Luister goed: Je leeftijd, je achtergrond, je verleden, je huidige omstandigheden en invloed van anderen bepalen niet of je je droom kunt verwezenlijken, Allah bepaald. Stop dus met met al die twijfels en start met het ondernemen van actie. Je moet jezelf voorbereiden om datgene te ontvangen wat je zo graag wilt. Je moet vertrouwen hebben dat indien je datgene niet krijgt er iets beters op je pad gaat komen en als je het wel krijgt weet dan dat niets het tegen kon houden en het op het juiste moment op je pad kwam. Laat je niet gek maken door dat stemmetje dat ervoor wil zorgen dat je ongeduldig gaat worden, laat je niet gek maken door dat stemmetje dat ervoor wil zorgen dat jij je dromen gaat opgeven.

Get up, dress up and show up. Elke ochtend moet je met alle middelen streven naar datgene wat je wilt en weet dat Allah je niet alles gaat geven wat je wilt maar Hij je wel alles gaat geven wat je nodig hebt. Alles komt in sha Allah goed. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-7178