Focus je op de oplossing

Focus je op de oplossing

Wanneer je te maken hebt met allerlei problemen dan kan je twee dingen doen. Of je focust je op de oplossing of je focust je op het probleem. Als je focust op het probleem raad eens wat er dan gebeurd? Juist je ziet alleen nog het probleem. Als je focust op de oplossing raad eens wat er dan gebeurd? Juist je gaat de oplossing zien. Maar wat als je niet weet wat de oplossing is? Wat als je hoofd zo vol zit dat je alleen maar problemen ziet? In dat geval dien je hulp te vragen. Er zijn voldoende mensen op de wereld die jou kunnen ondersteunen om de oplossing te vinden. Schaam je niet om hulp te zoeken, wees niet bang om hulp te zoeken. Een stap in de goede richting is beter dan wachten op een wonder.

Wanneer Allah je met een beproeving (moeilijkheid) test dan is de oplossing (verlichting) altijd mee gezonden. Allah stuurt geen moeilijkheid op je pad zonder de verlichting mee te sturen. Het is niet zo dat Allah na de moeilijkheid de verlichting stuurt maar hij stuurt het samen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

Fa inna ma’al ‘usri yusra Inna ma’al ‘usri yusra

“Voorwaar, zo komt met de moeilijkheid de verlichting. Voorwaar, met de moeilijkheid komt de verlichting”

(Surah Ash-Sharh, aya 5,6)

Luister goed: Als eerste moet je de problemen die je momenteel meemaakt in kaart brengen. Op dit moment zitten ze allemaal in je hoofd, er is chaos en de influisteringen van de shaytan maken ze erger dan het is. Pak dus een stuk papier en schrijf al je problemen op. Doe het. Schrijf onder elke probleem de oplossing of hoe je het graag zou willen zien. Vervolgens doe je een dua (smeekbeden), dit kan in je eigen taal of in je eigen woorden. Vraag Allah om je de oplossing te tonen. Vervolgens dien je het volgende te doen. Heb vertrouwen dat de oplossing komt. Wees geduldig met je toestand. Wees oprecht dankbaar dat het niet erger is dan dit moment. Focus je op de oplossing en als laatste onderneem actie. Zoek dus hulp. Pleeg dat belletje, schrijf die email. Plaats online die hulpvraag. Doe iets.

De rest dien je aan Allah over te laten want geloof me, je toestand kan op korte termijn in sha Allah drastisch positief veranderen. Allah zal jou nooit in de steek laten ondanks je zonden, fouten en tekortkomingen. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-3027