Werk aan je toekomst

Werk aan je toekomst

Als je geen plannen maakt voor je toekomst dan zal je toekomst onderdeel worden van de plannen van een ander. Veel mensen laten alles op hun afkomen, niet wetend dat ze de mogelijkheid van Allah hebben gekregen om hun toekomst veilig te stellen. Je hebt van Allah een eigen wil gekregen, dat betekent dat alles wat je vandaag doet en wat je niet doet een resultaat in de toekomst met zich mee zal brengen.

Alle zaken in je leven hebben een voorbeschikking. (het lot). Maar de voorbeschikking is onderdeel van de keuzes die je wel of niet maakt, Allah is op de hoogte van deze keuzes.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, Wij hebben alle zaken volgens een bepaalde voorbeschikking geschapen.”

(Soerat al-Qamar: 49)

Luister goed: Als jij je toekomst in sha Allah veilig wilt stellen dan moet je doelen stellen. Wat wil je in de toekomst bereiken? Wat heb je nodig om deze te bereiken? Weet dat Allah jou helpt zolang je vertrouwen hebt, geduldig bent, focust hebt, dankbaar bent en actie onderneemt. Alles is in sha Allah voor jou mogelijk. Jij bent in staat om met de Wil van Allah alles te bereiken wat je wilt, maar dan moet je wel aan de slag. Je moet bereid zijn om offers te maken, je moet bereid zijn om standvastig te zijn. Miljoenen mensen kunnen getuigen dat het hun is gelukt.

De tijd is gekomen om je eigen plannen te maken, zorg dat je niet over 10 jaar erachter komt dat je een onderdeel bent geworden van de plannen van een ander. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8030

Add Comment