Zet Allah op de eerste plek en je zult nooit als laatste eindigen

13331011_534217746764928_6630283158361527587_n

Zet Allah op de eerste plek en je zult nooit als laatste eindigen. Het kan zijn dat jij het gevoel hebt dat je band met Allah niet meer zo sterk is. Telkens als jij je sterk voelt in je geloof dan komen er allerlei verleidingen en zwakheden naar boven waardoor je weer afdwaalt. Diep van binnen wil je bezig blijven met je geloof zodat je dat innerlijke rust voelt maar je voelt je momenteel te zwak om dat niveau te bereiken.

Jij bent niet slecht, ondanks jouw fouten en ondanks jouw zonden. Streef naar die sterke band met Allah en je zult zien dat er allerlei wegen naar het goede voor je worden geopend.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En degenen die omwille van Ons streven, die zullen Wij zeker leiding schenken op Onze Wegen. En voorwaar, Allah is zeker met de weldoeners.

(Soerat al-Ankaboet: 69)

Luister goed: Zie jouw situatie niet als een straf omdat je band niet meer zo sterk is, jouw beproevingen kun je alleen aan als jij je band met Allah sterker maakt. Het is niet zo omdat je niet perfect in je geloof bent of dat je kleding/uiterlijk niet matcht met datgene waar je naar streeft dat je band niet meer sterker kan worden?De Profeet (vrede zij met hem) zei namelijk: “Waarlijk, Allah kijkt niet naar jullie lichamen en uiterlijk, maar Hij kijkt naar jullie harten en daden.” (Moeslim)

Doe het goede, versterk je band door Allah vaak te gedenken, te danken en door naast de verplichtingen extra handelingen te doen. Wat er gisteren is gebeurd dat is voorbij en wat in de toekomst ligt moet nog komen. Leef vanaf vandaag met je ziel en je hart. Jij bent ma’sa’Allah, jij bent geweldig en Allah houd van je. Jouw problemen zullen in sha Allah gauw worden opgelost. Make the rest of your life the best of your life.

Add Comment